Giáo dục

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021

Tải về Bản in

Đề thi tiếng Anh lớp 12 chương trình mới học kì 1 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau như: Chọn từ có cách phát âm khác, Tìm từ có trọng âm khác, Chia dạng đúng của từ trong ngoặc, Điền từ thích hợp hoàn thành đoặn văn tiếng Anh, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Tìm lỗi sai và sửa, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi … kèm theo giải đáp án chi tiết giúp các em học sinh lớp 12 đối chiếu kết quả bài làm trên CITD một cách nhanh và chính xác nhất. CITD hy vọng rằng đề ôn tập tiếng Anh lớp 12 cuối học kì này sẽ là tài liệu ôn thi học kì 1 năm 2021 – 2022 hiệu quả dành cho các em học sinh lớp 12.

Trong bài viết này, CITD xin giới thiệu Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án có cấu trúc bám sát đề kiểm tra tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án giúp các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức thật vững vàng cho kỳ thi học kỳ của mình. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án đi kèm.

I. Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 năm 2021

I. Choose the word which is stressed differently from the rest.

Bạn đang xem: Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021

1. A. interview B. impression C. company D. formally
2. A. environment B. experience C. optimistic D. technology

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

3. A. plants B. animals C. seasons D. trees
4. A. character B. chemist C. church D. scholar
5. A. expected B. decided C. attracted D. engaged

III. Choose the best option to complete the following sentences .

6. A letter of ……… is sometimes really necessary for you in a job interview.

A. recommend

B. recommended

C. recommender

D. recommendation

7. Her job was so ……… that she decided to quit it.

A. interesting

B. satisfactory

C. stressful

D. wonderful

8. Can you please tell me some information that ……… to the job?

A. indicates

B. expresses

C. interests

D. relates

9. At first year at college was probably the best and most ……… year of my life.

A. challenge

B. challenged

C. challenging

D. challenged

10.If I were offered the job, I think I ……… it.

A. take

B. will take

C. would take

D. would have taken.

11.He is the man ……… car was stolen last week.

A. whom

B. that

C. which

D. whose

12.I would like to know the reason ……… he decided to quit the job.

A. why

B. which

C. that

D. when

13. Many people believe that ……… human beings will never used up all ……… natural resources on earth.

A. the/ a

B. Ø/ the

C. a/ the

D. the/ Ø

14. My parents ……… their favourite show on TV when Daisy ……… last night.

A. watched/ was calling

B. have watched/ called

C. were watching/ called

D. watched/ had called

15. “Congratulations! You did great.” – ” ……… .”

A. It’s nice of you to say so

B. It’s my pleasure

C. That’s okay

D. You’re welcome

16. ……… large number of Indian men agreed that it was unwise to confide in their wives.

A. Ø

B. An

C. The

D. A

17.”Would you like to go to the movies tonight?” – “……… .”

A. No, I don’t like

B. Of course

C. I’d love to

D. Yes, I’d like

18.”What a lovely house you have!” – ” ……… .”

A. You’re welcome

B. Thank you

C. Of course

D. I think so

19. Emily said that her parents ……… to Paris ……… .

A. would go/ the next day

B. had gone/ the day after

C. will go/ tomorrow

D. went/ tomorrow

20. In England, primary education is provided by state schools run by the government and by ……… fee-paying schools.

A. independent

B. independently

C. independence

D. depended

21. School uniform is required in most of Vietnamese schools.

A. divided

B. depended

C. compulsory

D. paid

22. Are you fond ……… newspapers and magazines?

A. of having read

B. of reading

C. of read

D. reading

23. Learning English, I find prepositions very ……… .

A. interested

B. interestingly

C. interest

D. interesting

24. He advised ……… too far.

A. she did not go

B. her do not go

C. her did not to go

D. her not to go

25. “Thank you for the nice gift.” – ” ……… .”

A. You’re welcomed

B. I’m glad you like it

C. But do you know how much it costs?

D. In fact, I myself don’t like it

26. I ……… there once a long time ago and ……… back since.

A. have been/ will not be

B. was/ have not been

C. had been/ was not

D. would be/ had not been

27. ……… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. In spite of

B. Even though

C. Although

D. Despite of

28. I saw a bear while I ……… in the forest.

A. am walking

B. walked

C. were walking

D. was walking

29. ……… he has a lot of money, he still feels unhappy.

A. Despite

B. Although

C. Because

D. Because of

30. Renovation (Doi Moi) was officially initiated in 1986 ……… the Vietnamese Communist Party.

A. at

B. n

C. by

D. for

IV. Choose the best sentence which has the same meaning as the given one

31. Hung didn’t call Lan because it was too late.

A. Hung will call Lan, if it is early.

B. If it were not late, Hung would call Lan.

C. Hung didn’t plan to call Lan, but he changed his mind at the last minute.

D. If it hadn’t been so late, Hung would have called Lan.

32. He said “If I had enough money, I could buy that dictionary.”

A. He said if he had enough money, he could buy that dictionary

B. He said if he had had enough money, he could buy that dictionary.

C. He said if he had enough money, he could have bought that dictionary.

D. He said if he had had enough money, he could have bought that dictionary.

33. “Good morning, Mary! How are you?” Henry said

A. Henry greeted Mary and asked how she was.

B. Henry greeted Mary and asked how is she.

C. Henry said good morning Mary and asked how was she.

D. Henry said good morning and asked Mary how she is.

34.Tom bought that book yesterday.

A. That book was bought yesterday by Tom.

B. That book was bought by Tom yesterday.

C. That book yesterday was bought by Tom

D. That book was bought yesterday.

35. Cindy said that “I haven’t seen John since last month.”

A. Cindy said she doesn’t see John since the previous month.

B. Cindy said she wasn’t seen John since the previous month.

C. Cindy said she hasn’t seen John since the previous month.

D. Cindy said she hadn’t seen John since the previous month.

V. Choose the underlined part among A,B,C or D that needs correcting.

36. She wanted to know (A) what company (B) I worked for (C) the (D) previous year.

37. They wondered (A) if (B) Jane would come (C) to the party (D) the next day or not

38. Either (A) you or (B) your friend are (C) on charge (D) today

39. Education (A) and training are an (B) important steps in getting (C) the kind of job that (D) you would like to have.

40. I’d like buying (A) a new dictionary (B) but I don’t (C) have enough money (D).

VI. Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits the blank space in the following passage:

Around the age of eighteen, you must make one of the biggest decisions of your life. “Do I stay on at school and hopefully go on to university later? Do I leave and start work or begin a training (41) …….……?”

The decision is yours, but it may be (42) …….…… remembering two things: there is more unemployment among people who haven’t been to university, and people who have the right skills will have a big advantage in the competition for jobs. If you decide to go straight into a job, there are many opportunities for training. Getting qualifications will help you get (43) …….…… more quickly in many careers, and evening classes allow you to learn (44) …….…… you earn. Starting work and taking a break to study when you are older is another possibility. By this way, you can save up money for your student days as well as (45) …….…… practical work experience.

41. A. class B. course C. term D. school

42. A. useful B. worth C. important D. necessary

43. A. in B. to C. on D. in to

44. A. when B. what C. where D. while

45. A. doing B. making C. getting D. taking

VII. Choose the item among A, B, C or D that best answers the questions about the passage:

In the United States and Canada, it is very important to look at a person in the eyes when you are having a conversation with him or her. If you look down or to the side when the other person is talking, that person will think that you are not interested in what he or she is saying. This of course, is not polite. If you look down or to the side when you are talking, you may appear hiding something, that is, it might seem that you are not honest. However, people who are speaking will sometimes look away for a few seconds when they are thinking or trying to find the right word. But they always turn immediately back to look the listener in the eyes. These social rules are the same for two women, two men, a woman and a man, or an adult and a child.

46. These social rules are used for …….…… .

A. two men

B. a man and a woman

C. everybody

D. two women

47. When you are talking to an American or Canadian, you should …….…… .

A. look directly at him or her

B. look to the side

C. avoid looking directly at him or her

D. look down

48. Looking down or to the side when you are spoken to means …….…… .

A. you respect him or her

B. you are afraid of him or her

C. you are paying attention to him or her

D. you feel bored with his or her words

49. It is very …….…… of you not to look in the eyes of the listener while talking.

A. impolite

B. polite

C. honest

D. dishonest

50. People can look away for a few words while speaking …….…… .

A. to find something

B. to find the correct word

C. to hide something

D. to hide their feelings

II. Đáp án Đề thi tiếng Anh lớp 12 cuối học kì 1 năm 2021

I. Choose the word which is stressed differently from the rest.

1 – B; 2 – C;

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

3 – A; 4 – C; 5 – D;

III. Choose the best option to complete the following sentences.

6 – D; 7 – C; 8 – D; 9 – D; 10 – C;

11 – D; 12 – A; 13 – B; 14 – C; 15 – A;

16 – A; 17 – D; 18 – B; 19 – A; 20 – B;

21 – C; 22 – A; 23 – D; 24 – D; 25 – A;

26 – B; 27 – A; 28 – D; 29 – B; 30 – C;

IV. Choose the best sentence which has the same meaning as the given one

31 – D; 32 – A; 33 – A; 34 – B; 35 – D;

V. Choose the underlined part among A,B,C or D that needs correcting.

36 – C; 37 – B; 38 – C; 39 – B; 40 – A;

VI. Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits the blank space in the following passage:

41 – B; 42 – B; 43 – C; 44 – A; 45 – C;

VII. Choose the item among A, B, C or D that best answers the questions about the passage:

46 – C; 47 – A; 48 – B; 49 – A; 50 – B;

Download Đề thi và đáp án tại: Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2021 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,… được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đăng bởi: CITD

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button