Giáo dục

Đề thi học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Đề thi học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Tải về Bản in

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án được CITD sưu tầm và đăng tải để các em học sinh lớp 10 có thêm tài liệu ôn thi học kỳ 1 Tiếng Anh 10 năm 2021 – 2022. Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 10 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh 10 khác nhau này là một tài liệu hữu ích giúp các bạn có kì thi học kì 1 đạt kết quả tốt nhất.

1. Đề thi học kì 1 lớp 10 môn Anh năm 2021

Choose a word in each line that has different stress pattern.

1. A. background B. career C. private D. brilliant

Bạn đang xem: Đề thi học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

2. A. intend B. channel C. deliver D. presenting

Choose a best option for these sentences:

3. I’ve been in this city for a long time. I __________ here sixteen years ago.

A. have come B. was coming C. came D. had come

4. A film which is made by photographing a series of changing drawings is called a __________.

A. comedy B. drama C. cartoon D. documentary

5. It was quite a cold day __________ it was sunny.

A. because B. in spite of C. because of D. although

6. She often __________ to work at 5: 30 in the morning.

A. is B. get C. goes D. go

7. They are living in the house __________ they bought last month.

A. when B. which C. why D. who

8. They are excellent students __________ have complete confidence.

A. that B. which C. whose D. whom

9. When I was young, I received some __________ training from my father

A. scientific B. scientist C. science D. scientifically

10. He __________ London 2 years ago and I __________ him since then.

A. was living-haven’t seen B. left-haven’t seen C. left- hadn’t seen D. left-didn’t see

11. __________ is used to copy the information from a computer onto paper.

A. Speaker B. Photocopier C. Mouse D. Printer

12. Would you __________ looking after my children for a while?

A. care B. stand C. agree D. mind

13. After it __________ dry for two months, it rained heavily last night

A. was B. would be C. had been D. has been

14. My father didn’t __________ coffee for the breakfast.

A. use to have B. use be having C. use to having D. used to have

15. Robert is going to be famous someday. He __________ in three movies already

A. appeared B. has appeared C. has been appeared D. had appeared

16. I think the __________ should help the poor.

A. elderly B. rich C. sick D. injured

17. It __________ me 15 minutes to get to school every morning.

A. take B. took C. takes D. has taken

18. Tom: – Hello, Mary! How are you? – Mary : __________

A. Hi, Tom! Fine. Thanks B.Yes, I am fine. C. Bye. See you later D. And you?

Find a word that has a different sound with the rest.

19. A. advantage B. mistake C. newspaper D. radio

20. A. eighty B. life C. height D. sky

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

21. We had to cancel the match because the bad weather.
A B C D

22. I decided changing my job because the boss made me work overtime.
A B C D

23. He avoids to travel during rush hours.
A B C D

24. The young has the future in their hands.
A B C D

25. About one hundred buildings and houses have destroyed in the earthquake.
A B C D

Read the passage carefully then choose the correct answers:

Marie Curie, the Polish – born chemist, was a courageous and determined woman. She was born on November 7th, 1867. She left her home for Paris to pursue her interest in science. Living in poverty, she still managed to graduate at the top of the class. She met Pierre Curie shortly after graduation and married him a year later.

Together, Pierre and Marie formed the most famous husband-and-wife partnership in science history. They discovered the radioactive elements, Polonium and Radium. They were awarded the Nobel prize for Physics in 1903.

26. What did Marie Curie go to France for? – __________

A. To find a job B. To study C. To earn her living D. To take up a new hobby.

27. How old was Marie Curie when she won the first Nobel Prize?

A. 36 years old B. 67 years old C. 30 years old D. 44 years old

28. Polonium is a_______.

A. science history B. prize C. country D. radioactive elements

29. How was Marie Curie when she first lived in Paris?

A. rich B. lively C. poor D. bored

30. The word “determined” in line 1 means most nearly __________.

A. honest B. resolute C. found out D. brave

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

All creatures need to eat something in order to survive. Fortunately, different species of animals have different things that they eat as food. No matter what a creature eats, the food must have enough calories in it to maintain life. Calories, or the energy stored in the food, provide the fuel animals, including humans, need in order to live and move about in the world. Any creature that does not consume enough food, or in other words enough calories, will starve and die.

The term calorie has a scientific meaning. Calorie is a measure of an amount of energy just like pound is a measure of weight. A calorie is officially defined as the amount of energy it takes to raise the temperature of 1 gram of water by 1 degree Celsius, which is 1. 8 degrees Fahrenheit. The term “calorie” and “Calorie” with a capital C have two different meanings to scientists. The term Calorie (with a capital C) means one kilocalorie, the amount of energy required to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. A kilogram is the same as 1,000 grams and a kilocalorie is 1,000 calories. Food calories are always measured as Calories but average people don’t care much about the difference and just use the word calories.
Food is composed of proteins, fats and carbohydrates. Nutritionists know that a gram of protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories.

All food contain calories. When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs. If a person eats more food and more calories than is used up by activity, the body stores the excess calories in case it might need it later when food might not be available. So a person gains weight due to the extra food and calories. Similarity, if a person consumes fewer calories than are used every day over several weeks and is more active, that person will lose weight.

31. Calorie is a measure of _______.

A. weight

B. distance

C. energy

D. volume

32. Animals that do not consume enough calories over a long time ______.

A. can lose weight

B. can starve

C. can maintain life

D. can have a healthy life

33. Humans use calories when _______.

A. running

B. studying

C. sleeping

D. A, B and C are correct

34. People gain weight from _______.

A. eating more food and calories than they use up

B. eating fewer food and calories than they use up

C. eating a lot of fat food

D. eating a lot of food and calories when they are active

35. All the following statements are true EXCEPT ______.

A. Eating foods that contains lots of fat cause a person to gain weight faster than eating protein

B. People normally pay less attention to the difference between “calorie” and “Calorie”

C. People who are more active, like playing sports or exercising, eat fewer calories

D. People still consume energy while they are sleeping.

Rewrite the sentences with the words given:

1. No one has known these roads before.

These roads …………………………………………

2. Because the room was small, we couldn’t live in it

Because of …………………………………………………………

3. I get to school by bike.

How………………………………………………………………………………………… ?

4. I was late for class yesterday because I missed the bus.

Why………………………………………………………………………………………… ?

5. Hoa visited the museum a few days ago.

When ………………………………………………………?

6. He still passed the exam although he made many mistakes in his writing.

In spite of …………………………………………………………………..

7. Have the boys finished the work?

Has ………………………………………….. ?

8. Mr. Brown began to work for that company forty years ago.

Mr. Brown has…………………………………………. ……………..

2. Đáp án Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10

Choose a word in each line that has different stress pattern.

1. B; 2. B

Choose a best option for these sentences:

3. C; 4. C; 5. D; 6. C; 7. B; 8. A;

9. A; 10. B; 11. D; 12. D; 13. C;

14. A; 15. B ; 16. B; 17. C; 18. A

Find a word that has a different sound with the rest.

19. A; 20. A

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

21. C; 22. B; 23. B; 24. B; 25. C

Read the passage carefully then choose the correct answers:

26. B; 27. A; 28. D; 29. C; 30. B

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question.

31 – C; 32 – B; 33 – D; 34 – A; 35 – C;

Rewrite the sentences with the words given:

1. No one has known these roads before.

These roads haven’t been known before .

2. Because the room was small, we couldn’t live in it

Because of the small room, we couldn’t live in it.

3. I get to school by bike.

How do you get to school?

4. I was late for class yesterday because I missed the bus.

Why were you late for class yesterday?

5. Hoa visited the museum a few days ago.

When did Hoa visit the museum?

6. He still passed the exam although he made many mistakes in his writing.

In spite of making many mistakes in his writing, he still passed the exam

7. Have the boys finished the work?

Has the work been finished by the boys?

8. Mr. Brown began to work for that company forty years ago.

Mr. Brown has worked for that company for forty years.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 1 có đáp án.  Mời các bạn vào tham khảo thêm Tổng hợp kiến thức học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 để có một kì thi học kì 1 diễn ra hiệu quả nhất!

Đăng bởi: CITD

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button