Giáo dục

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện lớp 9 môn tiếng Anh

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện lớp 9 môn tiếng Anh

Tải về Bản in

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn tiếng Anh lớp 9 do CITD sưu tầm và đăng tải rất hay và cần thiết cho các bạn đưa vào bộ sưu tập của mình, chuẩn bị tốt nhất trước mỗi kì thi quan trọng. Sau đây mời các bạn vào tham khảo và tải về để ôn luyện.

    A. PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR.

    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    Bạn đang xem: Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện lớp 9 môn tiếng Anh

    1.

    A. fox

    B. exactly

    C. existence

    D. exhaust

    2.

    A. honest

    B. hang

    C. honour

    D. vehicle

    3.

    A. charity

    B. choke

    C. purchase

    D. parachute

    4.

    A. advise

    B. promise

    C. release

    D. tense

    5.

    A. pleasure

    B. sound

    C. same

    D. best

    Xem đáp án

    1. A

    2. B

    3. D

    4. A

    5. A

    II. Choose the word A, B, C or D whose main stress is different from the others. 

    1.

    A. occasional

    B. industrial

    C. information

    D. variety

    2.

    A. assistant

    B. decision

    C. redundant

    D. management

    3.

    A. essential

    B. average

    C. promotion

    D. deliver

    4.

    A. compulsory

    B. education

    C. technology

    D. intelligent

    5.

    A. accessible

    B. important

    C. apprehension

    D. alternative

    Xem đáp án

    1. C

    2. D

    3. B

    4. B

    5. C

    III. Choose the most suitable word or phrase. 

    1. My sister is busy _________ a letter

    A. in writing

    B. at writing

    C. writing

    D. to write

    2. He recommended that I _________there early

    A. be

    B. was

    C. were

    D. would be

    3. He said that he __________ badly sick since he returned from abroad.

    A. had been

    B. has been

    C. was

    D. would be

    4. She is __________ her brother.

    A. twice as old as

    B. twice older than

    C. as old as twice

    D. more twice older than

    5. The smaller the room is, the _________ furniture it needs.

    A. fewer

    B. smaller

    C. more

    D. less

    6. I find the time of English meals very strange. I’m not used _________ dinner at 5 pm.

    A. to have

    B. to having

    C. having

    D.have

    7. He spent the entire night thinking and in the end _________ a brilliant idea.

    A. came up to

    B. put up with

    C. came up with

    D. put through to

    8. Mary: “Peter failed in the final examination last term.” – Nancy: “__________”

    A. Really?

    B. Sorry to hear that.

    C. What’s wrong?

    D. I can’t believe it.

    9. He is the man who won’t __________ his promise

    A. ruin

    B. destroy

    C. hurt

    D. break

    10. It’s a __________ nice a day __________ we should do something

    A. either ….. or

    B. neither …… nor

    C. so ……. that

    D. such …….. that

    11. My boss is angry with me. I didn’t do all the work that I __________ last week.

    A. should do

    B. should have done

    C. must have done

    D. might have done

    12. __________ the students here are serious about studying.

    A. Most

    B. Most of

    C. Almost of

    D. Almost

    13. Listen carefully. I’m going to give you __________ advice.

    A. some

    B. a few

    C. few

    D. little

    14. Call an ambulance. There’s been __________

    A. accident

    B. an accident

    C. some accident

    D. any accident

    15. __________ the time you get to the theatre, the play will have finished.

    A. Until

    B. In

    C. On

    D. By

    Xem đáp án

    1. C

    2. A

    3. A

    4. A

    5. C

    6. B

    7. C

    8. B

    9. D

    10. C

    11. B

    12. B

    13. A

    14. B

    15. D

    IV. Complete sentences using the correct form of the words.

    1.

    Don’t tell anyone else what I’ve just told you. Remember, it’s (CONFIDE) ________.

    2.

    We have (APOLOGY) __________ to our teacher for being late for the meeting.

    3.

    The recent hurricane caused (WIDE) __________ damage.

    4.

    How are you getting on with your (CORRESPOND) __________ course in Russian?

    5.

    But how could you do it? Really, Ophelia, I feel quite (SHAME) __________ of you!

    6.

    The government should take action to help the (EMPLOY) ______ find jobs.

    7.

    (LITERATE) _____ was one of the three problems facing Vietnamese government after the August Revolution.

    8.

    Is it possible to (DISTINCT) _______ between a hobby and an interest?

    9.

    Sam works as a (TELEPHONE) __________ in an office in the town centre.

    10.

    I’ll always remember that journey – it was an (FORGET) __________ experience.

    Xem đáp án

    1. confidential

    2. apologised/ apologized

    3. widespread

    4. correspondence

    5. ashamed

    6. unemployed

    7. illiteracy

    8. distinguish

    9. telephonist

    10. unforgettable

    V. Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct, and some have a word which should not be there. If a line is correct, put a tick ( ) by the number. If a line has a word which should not be there, write the word in the space provided

    N0

    Your answer

    The text

    0

    _____or______

    I had a wonderful experience or last weekend and I

    00

    ____________

    would like to tell you about it. Once a month I spend a

    1

    _____________

    weekend away with two friends. We usually prefer sleep in

    2

    _____________

    our tents, but sometimes when we feel like to having

    3

    _____________

    a real rest, we book a room in a hotel. On Thursday evening,

    4

    _____________

    I suggested them that we should go on a ‘mystery weekend’

    5

    _____________

    and they agreed with at once. On Saturday morning, we got into

    6

    _____________

    my father’s car, one which I had borrowed for the weekend.

    7

    _____________

    Noone else knew for how long the drive would be. I was

    8

    _____________

    the only one who knew it where we were going. I had been

    9

    _____________

    busy on the telephone that morning making all the hotel

    10

    _____________

    arrangements. Where do you think I took them off?

    11

    _____________

    To the Bond Marina Hotel, on the banks of the River Dart,

    12

    _____________

    where a boat was got ready to take us all on a trip up

    13

    _____________

    the river. It was such a lovely day that we sat on the seats

    14

    _____________

    on deck and enjoyed ourselves the sunshine. When we got

    15

    _____________

    home on Sunday, everyone wanted another ‘mystery weekend’.

    Xem đáp án

    1. prefer

    2. to

    3.

    4. them

    5. with

    6. one

    7. for

    8. it

    9.

    10. off

    11.

    12. got/ was

    13.

    14. ourselves

    15.

    Kì thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 rất gần với kì thi học kì 1. Nhằm giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này, mời các bạn hãy vào tham khảo một số bài sau đây:

    Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Quách Xuân Kỳ

    Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 huyện Bình Giang, Hải Dương năm 2014 – 2015

    Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tam Cường, Hải Phòng năm 2015 – 2016 (Đề xuất)

    Đăng bởi: CITD

    Trả lời

    Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

    Back to top button