Giáo dục

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Để học tốt Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới do CITD sưu tầm và đăng tải. Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 6 lớp 12 Endangere Species có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới khác nhau giúp học sinh lớp 12 ôn tập toàn bộ kiến thức đã học trong Unit 6 hiệu quả

Xem thêm: Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án

I. Bài tập tiếng Anh 12 unit 6 Endangered Species năm 2021

Part I. PHONETICS

Bạn đang xem: Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. endangered B. gorilla C. global D. dragon
2. A. change B. poaching C. chemical D. achievement
3. A. horn B. vehicle C. hippo D. habitat
4. A. species B. nest C. special D. helpful
5. A. snorkelling B. sensitive C. diversity D. reserve

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. visit B. extinct C. survive D. evolve
7. A. dangerous B. survivor C. habitat D. vulnerable
8. A. convenient B. endanger C. critical D. tradition
9. A. pollution B. collision C. protection D. valuable
10. A. migrate B. giant C. panda D. rhino

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. All types of dinosaurs went extinct long time ago.

A. thrived

B. boomed

C. survived

D. died out

12. We need to prepare for our biology assignment about endangered plant species.

A. harmless

B. dangerous

C. likely to go extinct

D. harmful

13. These animals are quite vulnerable when living near the industrial zone.

A. calm

B. easily hurt

C. safe

D. relaxed

14. Every year, in Africa a lot of elephants are poached for tusks.

A. illegally hunted

B. gently cooked

C. boiled

D. stewed

15. More complex animals gradually evolved from these very simple creatures.

A. resolved

B. involved

C. revolted

D. developed

16. Many species are threatened in the wild due to habitat destruction by man.

A. usual behaviour

B. favourite activity

C. place of living

D. rituals

17. These animals are now on the verge of extinction.

A. natural tendency

B. no longer existing

C. thriving

D. developing

18. This forest contains many rare specie of plants.

A. in small numbers

B. real

C. half-cock

D. not done properly

19. Many birds didn’t survive the severe winter.

A. have enough food

B. surprise

C. get over

D. continue to live

20. The main threat to the survival of these creatures comes from their loss of habitat.

A. service

B. surprise

C. continuing to exist

D. no longer existing

21. Darwin’s theory of evolution incorporates the principle of natural selection.

A. radical revolution

B. gradual development

C. radical resolution

D. practical involvement

22. Environmentalists try to persuade the governments to see the need to preserve biological diversity.

A. variety

B. direction

C. similarity

D. closeness

23. Through the years they have made significant contributions to species conservation.

A. protest

B. protection

C. production

D. induction

24. There are several reasons why we should protect endangered species.

A. argue against

B. disapprove

C. guard from harm

D. make known

25. We need to take action to help preserve fish stocks.

A. serve

B. prepare

C. reserve

D. conserve

26. At the moment it is difficult to assess the extent of the damage that his company has caused to the environment.

A. loss

B. useful benefits

C. advantage

D. nuances

27. The rainforest is being systematically destroyed.

A. developed

B. exploited

C. expanded

D. devastated

28. A number of mammal species roamed widely around the northern hemisphere.

A. wandered

B. roared

C. explored

D. discovered

29. Komodo dragons are fierce hunters and can eat very large preys.

A. sharp

B. aggressive

C. friendly

D. cooperative

30. What was fascinating to me was the way the creatures moved.

A. extremely fast

B. completely boring

C. extremely interesting

D. completely motivating

31. Environmentalists dedicate a lot of their time to running campaigns to raise people’s awareness about protecting endangered species.

A. eliminate

B. save

C. waste

D. devote

32. Malaysia local authorities have made efforts to restore the population of sea turtles.

A. pay back

B. realize

C. relax

D. give back

33. Many wildlife reserves have been set up in this country.

A. money reserves

B. booking reservations

C. protected areas

D. emergency fund

34. Turtle enclosures save baby turtles from natural predators like birds, crabs, and lizards.

A. survivors

B. hunters

C. savers

D. protectors

35. Dinosaurs were unable to survive severe ice age weather conditions.

A. harsh

B. separate

C. safe

D. serious

36. We should have better law enforcement to stop poaching.

A. implementation

B. enlightenment

C. encouragement

D. endorsement

37. Money spent on protecting endangered species should be used for improving me of the local people.

A. improvising

B. enhancing

C. implementing

D. enacting

38. Today, the elephants’ population is declining.

A. remaining stable

B. going up

C. decreasing

D. developing

39. Fish are still abundant in that lake.

A. scarce

B. available

C. decreasing

D. plentiful

40. Elephants play an important role in maintaining biodiversity.

A. retaining

B. stopping

C. pausing

D. ending

41. Elephants break up thorny bushes to create grasslands for other animals to inhabit.

A. come in

B. live in

C. like

D. prefer

42. Elephants droppings are vital to the environment.

A. controversial

B. trivial

C. essential

D. optional

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.

43. The fire will go out unless we put some more wood on.

A. go off

B. go in

C. stop burning

D. continue burning

44. Let’s clear up this rubbish and put it in the bin.

A. mess up

B . clear away

C. tidy

D. clear off

45. The environmental pollution level in this area has built up a lot over recent years.

A. increased

B. decreased

C. blocked

D. concentrated

46. All visitors are kept out of the conservation area.

A. prevented from entering

B. prevented from destroying

C. allowed to enter

D. allowed to take photos

47. It is predicted that the natural resources will run out by the end of the century.

A. come in

B. run short

C. run away

D. remain intact

48. It is urgent that these governments work out a solution to the problem that they are all
facing.

A. keep secret

B. find

C. share

D. arrive at

49. In order to protect endangered species, it is important that all people join in.

A. participate

B. leave

C. take part

D. enjoy

50. Many people decided to give up eating meat and become vegetarians.

A. cut up

B. put up

C. continue

D. use up

II. Đáp án Bài tập tiếng Anh unit 6 lớp 12 Endangered Species

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – D;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6 – A; 7 – B; 8 – C; 9 – D; 10 – D;

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11 – D; 12 – C; 13 – B; 14 – A; 15 – D;

16 – C; 17 – B; 18 – A; 19 – D; 20 – C;

21 – B; 22 – A; 23 – B; 24 – C; 25 – D;

26 – A; 27 – D; 28 – A; 29 – B; 30 – C;

31 – D; 32 – D; 33 – C; 34 – B; 35 – A;

36 – A; 37 – B; 38 – C; 39 – D; 40 – A; 41 – B; 42 – C;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.

43 – D; 44 – A; 45 – B; 46 – C; 47 – D; 48 – A; 49 – B; 50 – C;

Trên đây là Bài tập Unit 6 Endangered Species SGK tiếng Anh lớp 12 mới có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,… được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đăng bởi: CITD

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button