Giáo dục

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 5 Cultural Identity

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 5 Cultural Identity

Tải về Bản in

Nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 12 thí điểm theo từng unit năm 2021 – 2022 do CITD biên tập và đăng tải, bài tập trắc nghiệm tiếng Anh Unit 5 lớp 12 Cultural Identity được biên tập bám sát chương trình học Unit 5 SGK tiếng Anh lớp 12 tập 1 tại Nhà trường giúp học sinh lớp 12 ôn tập kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp Tiếng Anh 12 theo từng Unit hiệu quả. Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy!

I. Bài tập unit 5 Cultural Identity lớp 12 năm 2021

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 5 Cultural Identity

1. A. international B. nation C. national D. nationality

2. A. language B. massage C. marriage D. shortage

3. A. because B. nurse C. horse D. purpose

4. A. cultures B. customs C. ideas D. migrants

5. A. passed B. realized C. touched D. wished

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. anthem B. appear C. attire D. attend

7. A. unify B. unique C. uniqueness D. unite

8. A. assimilate B. diagnose C. festival D. scenery

9. A. diversity B. endanger C. geography D. opposite

10. A. circumstance B. considerate C. community D. identity

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. When it comes to diversity, language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C . uniformity

D. variance

12. The situation got out of hand when the festival organisers couldn’t foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to find

D. unlikely to happen

13. A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

14. Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B. justice

C. loyalty

D. truth

15. A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

16. This is especially important in the age of globalisation, where countries face a daunting challenge to preserve their own cultural identities.

A. intimidating

B. delighting

C. encouraging

D. urging

17. The Indigenous experience, like with any form of belonging, is highly fluid and context-specific, meaning there are countless examples of what such cultural pluralities can look like.

A. countable

B. uncountable

C. too few to count

D. too many be counted

18. Steve Kootenay-Jobin, Aboriginal housing coordinator at Mount Royal University, notes that many Indigenous students who move to the city for education, encounter culture shock.

A. avoid

B. confront

C. overcome

D. wipe out

19. Culture has been described as features that are shared and bind people together into a community.

A. divide

B. engage

C. force

D. unite

20. Once you have been accepted as a pupil or student at the school or college, it’s against the law for them to discriminate against you because of your religion or belief.

A. judge

B. neglect

C. misinterpret

D. expel

21. Changes in attitudes, family values, generational status can occur in both the majority and minority cultures as the two interact; however, typically one culture dominates.

A. normally

B. rarely

C. specially

D. uncommonly

22. Integration and assimilation can help reduce feelings of loss and grief as the migrant starts to incorporate aspects of the majority culture.

A. disadvantage

B. disapproval

C. discrimination

D. sadness

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. They fear that with the enactment event taken off, the festival may fade away in obscurity.

A. darkness

B. dimness

C. fuzziness

D. sharpness

24. Launched by the federations and foundations, Group’s brands find local expression through the promotion of social solidarity and culture.

A. division

B. identity

C. teamwork

D. unity

25. Many ethnic groups find it hard to maintain their own languages.

A. continue

B. discontinue

C. preserve

D. speak

26. The 21st century has witnessed the surprisingly increasing formation of multicultural societies where a varying number of ethnic people stay together.

A. continental

B. global

C. universal

D. worldwide

27. The custom of worshiping ancestors is a beautiful, rich, and colorful and joyful tradition in Vietnamese culture.

A. blaming

B. praying

C. honoring

D. respecting

28. He said he was only joking, but his comments were so close to the bone.

A. annoying

B. offensive

C. personal

D. respectful

29. Hispanics are expected to abandon their heritage to live in the US.

A. adopt

B. discard

C. drop out

D. withdraw

30. For this reason, many immigrants flock to this country in search for new beginnings and better lives.

A. crowd

B. gather

C. group

D. spread

31. Nothing valuable could come of a revival of the German martial spirit, better to leave it behind or bury it.

A. awakening

B. destruction

C. improvement

D. population

32. Kootenay-Jobin says the cultural integration experience can be exacerbated by challenges such as racism and housing.

A. increased

B. improved

C. provoked

D. worsen

33. Cultural changes in identity can be stressful and result in problems with self-esteem and mental health.

A. anxiety

B. confidence

C. dissatisfaction

D. modesty

34. Post-migration stresses include culture shock and conflict, both of which may lead to a sense of cultural confusion, feelings of alienation and isolation, and depression.

A. disconnection

B. loneliness

C. sympathy

D. unfriendliness

Exercise 5. Choose the correct answer to compete the sentence. 

35. How long ____ the drums?

A. have you been playing B. you have played C. have you playing D. have you played

36. The phone bill is enormous. You ____ your boyfriend in Australia, ____?

A. have been called – have you B. have called – haven’t you

C. have been calling – haven’t you D. has called – hasn’t you 63. He

37. He ____ on his essay all day, but he ____ yet.

A. has been writing – has not finished B. has writing – has not been finishing

C. have been written – have not finished D. has written – has not been finishing

38. John ____ for the government since he graduated from Harvard University. Until recently, he ____ his work, but now he is talking about retiring.

A. has been working – has not enjoyed B. has writing – has been finishing

C. has worked – has been enjoying D. has worked – have enjoyed

39. Lately, I ____ about changing my career because I ____ dissatisfied with the conditions at my company.

A. have been thinking – have become B. have been thinking – have been become

C. have thought – have become D. have thought – have been becoming

40. My job gets ____ every year.

A. harder and harder B. harder and more harder

C. more harder and harder D. more and more harder

41. She’s getting over her operation. She feels ____.

A. gooder and gooder B. better and better

C. more better and better D. more and more better

42. The market for tablets is becoming ____ all the time.

A. competitiver and competitiver B. more and more competitive

C. more competitiver and competitiver D. more competitive and competitive

43. My dad’s eyesight is getting ____. He can hardly see anything these days.

A. more worser and worser B. more and more worse

C. worse and worse D. worser and worser

44. It’s time you tidied your room. It’s getting ____.

A. messier and messier B. more Messier and messier

C. more messy and messy D. more and more messy

45. Xoan singing is a vocal art of villages in the ancestral land of Phu Tho. It has been ____ for generations and the oral tradition is still very much alive today.

A. handed down B. landed on C. passed by D. taken over

II. Đáp án bài tập tiếng Anh unit 5 Cultural Identity lớp 12

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – B; 2 – B; 3 – A; 4 – D; 5 – B;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6 – A; 7 – A; 8 – A; 9 – D; 10 – A;

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11 – D; 12 – B; 13 – D; 14 – C; 15 – B;

16 – A; 17 – D; 18 – B; 19 – D; 20 – A; 21 – A; 22 – D;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23 – D; 24 – A; 25 – B; 26 – A; 27 – A; 28 – D;

29 – A; 30 – D; 31 – B; 32 – B; 33 – B; 34 – C;

Exercise 5. Choose the correct answer to compete the sentence. 

35 – A; 36 – C; 37 – A; 38 – C; 39 – A; 40 – A;

41 – B; 42 – B; 43 – C; 44 – A; 45 – A;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh unit 5 lớp 12 Cultural Identity có đáp án. Bên cạnh đó, CITD đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập unit 5 Tiếng Anh lớp 12 có đáp án khác như:

Đăng bởi: CITD

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button